Ikano

Ikano bank är en stor internationell koncern som grundades och ägs av familjen Kamprad. Ja, du känner säkert till att det var Ingvar Kamprad som grundade IKEA, så det är duktiga businessmän som vi talar om här. Ikano Banks Sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin vilket gör att du får ett riktigt tryggt sparande om du sparar pengar på något av Ikano Banks sparkonton.

Ikano Banks sparkonton

Sparkonto. Ikano banks vanliga sparkonto kräver ingen minimuminsättning, det tillåter helt fria uttag och ger dig en betydligt bättre ränta än ett vanligt bankkonto.

Sparkonto Plus. Om du har möjlighet att spara 100 000 kr eller mer ger Sparkonto Plus dig en riktigt bra sparränta. Du får sätta in en mindre summa på sparkontot men då blir räntan lägre. Sparkonto Plus tillåter fyra fria uttag om året och har en rörlig sparränta.

Sparkonto Fix. Sparkonto fix har en riktigt bra fast sparränta men du måste sätt in minst 10 000 kr på detta sparkonto. Det finns emellertid ingen övre insättningsgräns, vilket är bra. Du kan binda dina pengar i 1, 2 eller 5 år och under bindningstiden får du inte göra några uttag. Om du binder dina pengar i 5 år får du Ikano Banks allra högsta sparränta.